SpaceX’ Starlink internet heeft al ontzettend veel pre-orders

Auteur: , gepost om Reageer

Starlink heeft al een aardige hoeveelheid pre-orders klaarliggen. Wat zijn de problemen die Elon Musk’s satelliet-internet moet trotseren?

Elon Musk en SpaceX trekken behoorlijk veel bekijks met Starlink, aangezien het wereldwijde satelliet-internet al meer dan een half miljoen aanmeldingen heeft. Het gaat volgens CNBC om zo’n 500.000 pre-orders, waarbij klanten vooraf $99 betalen. Vooralsnog is de pre-order altijd op te zeggen, aangezien SpaceX geen toekomstige service garandeert. Het is namelijk nog niet zo gemakkelijk om een ruimte-internet-connectie op te zetten.

Het Starlink breedbandinternet gebruikt straks zo’n twaalfduizend satellieten van SpaceX om gebruikers van internet te voorzien. Daar werden er dinsdag weer eens 60 van gelanceerd. Het idee is dat gebieden met slechte (of geen) internetconnectie gewoon toegang krijgen tot het web.

Tot dusver hebben een half miljoen mensen al interesse getoond. SpaceX ontving dus zo’n 50 miljoen aan pre-orders voor Starlink. Niet erg veel, aangezien het bedrijf ongekend veel satellieten de lucht in moet sturen.

Daarbij is het concept zeker niet waterdicht; Starlink kan tussen de 50 Mbit/s tot 150 Mbit/s aan internet voorzien. Dat is niet gigantisch snel, maar meer dan voldoende, zeker voor mensen in slecht bereikbare gebieden. Juist die mensen zouden dan wel $99 per maand moeten betalen, plus een initiële aanschaf van $499 voor de schotel en router. Ook kan de verbinding gemakkelijk wegvallen en fluctueert de snelheid afhankelijk van het tijdstip.

Only limitation is high density of users in urban areas. Most likely, all of the initial 500k will receive service. More of a challenge when we get into the several million user range.

— Elon Musk (@elonmusk) May 4, 2021

Volgens Elon Musk zelf ligt er vervolgens nog een probleem op de loer. Hij is ervan overtuigd dat alle 500.000 pre-orders goed Starlink zullen ontvangen. Maar wanneer er miljoenen mensen gebruik van willen maken, kan dat de connectie in dichtbevolkte gebieden in de weg gaan staan.

Het is nog niet bekend wanneer de eerste gebruikers ook daadwerkelijk Starlink-internet zullen gaan ontvangen.

Lees Interacties

Read More

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google

Leave A Reply