Ronneby ska kameraövervakas efter flera brottsfall

I Ronneby har flera brott inträffat den senaste tiden, däribland flera rån. Till följd av detta kommer övervakningskameror sättas upp i centrala Ronneby.

Järnvägsstationen har varit en av platserna där stök inträffat och ska bli en så kallad hot spot i centrum där de temporära övervakningskamerorna ska finnas.

– Uppsättningen av kameror sker i samarbete mellan polisen och kommunen. Om vi skulle ansöka om att få sätta upp kameror skulle vi kunna få vänta upp till 18 månader. Så att polisen istället kan sätta upp sådana här kameror är en bra lösning, säger Roland Edvinsson som är säkerhetsskyddschef på Ronneby kommun.

Jobbar med policy

Polisen kommer inte offentliggöra alla platser som ska kameraövervakas men hoppas kunna sätta upp dessa så snabbt som möjligt.

– Under tiden jobbar vi på med en policy för hur vi i framtiden ska kunna ansöka om och sätta upp kameror från kommunens sida. Vi tittar då även på ställen såsom exempelvis skolor, säger Roland Edvinsson.

Diskussionen om kameraövervakning i centrala Ronneby har funnits sedan tidigare och varit ett förslag från allianspartierna i samband med de uppmärksammade upploppen på orten i höstas.

Read More

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google

Leave A Reply