• Home
  • Blog
  • Building
  • Inovatie la bombardierele americane. Metoda geniala prin care sunt ascunse aeronavele pe radarele inamice VIDEO

Inovatie la bombardierele americane. Metoda geniala prin care sunt ascunse aeronavele pe radarele inamice VIDEO

Statele Unite, care au in dotarea Air Force avioanele invizibile tip B-2 Spirit si F-22 Raptor, au reusit sa dezvolte un upgrade in privinta acestora. Astfel, aeronavele americane vor “disparea” de pe sistemele de detectare inamice, dupa intrebuintarea noii vopsele ceramice pe aripile acestora, care va absorbi peste 90% din undele radar.Lichidul inventat recent, de o echipa de ingineri de la Universitatea Carolina de Nord, se va putea aplica rapid pe corpul bombardierelor si avioanelor de lupta, fara a sacrifica design-ul si performantele acestora, potrivit Daily Mail.

Stratul de vopsea ceramica este “mai dur decat nisipul”, atunci cand el se usuca complet, rezistand conditiilor dure de zbor al avioanelor invizibile ale Statelor Unite. Noul lichid poate rezista la temperaturi de peste 1.670 de grade Celsius si va oferi o acoperire mai intensa.

Descoperire colosala facuta in locul producerii primei explozii nucleare

Testele de laborator realizate de catre cercetatori au dezvaluit faptul ca noua vopsea ceramica poate absorbi mai mult de 90% din undele radar, fiind superioara materialelor din prezent, care ajung la maximum 80%, procent de retinere.

Astfel, bombardierele B-2 Spirit vor putea fi acoperite cu noul pigment, in doar una sau doua zile. Mentionam ca aceste modele de avioane invizibile, care au fost introduse in flora Air Force incepand cu anul 1997, au performante exceptionale, putand atinge viteze de pana la 1.010 kilometri pe ora, avand o autonomie de pana la 11.000 de kilometri.

De asemenea, B-2 Spirit poate efectua misiuni de atac la mari altitudini, de pana la 15.000 de metri, existand si posibilitatea de alimentare a acestuia in timpul zborului. Are capacitatea de a transporta rachete conventionale si nucleare.

Armata secreta a Pentagonului: Cum actioneaza pe tot globul 60.000 de oameni “nevazuti”

Read More

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google

Leave A Reply