• Home
  • Blog
  • Building
  • Doi dintre pacienții cu COVID-19 transferați de la București la Iași au murit

Doi dintre pacienții cu COVID-19 transferați de la București la Iași au murit

Doi dintre pacienții cu COVID-19 care au fost transferați sâmbătă de la București la Iași au decedat.

Anunțul a fost făcut duminică de către Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iași, citat de MEDIAFAX.

Este vorba despre doi dintre cei patru pacienți transferați sâmbătă de la București la Iași.

„Din păcate, doi dintre ei au decedat, ambii în vârstă de aproximativ 70 de ani, cu afectare severă a plămânilor, peste 80%, şi cu multiple afecţiuni asociate, diabet zaharat, hipertensiune, boală renală cronică. Cei care sunt în momentul de faţă în viaţă au afectare pulmonară mai puţin severă, 50% sunt afectaţi plămânii şi au vârste cuprinse între 70 şi 90 de ani”, a spus Eva.

Când ar putea fi ridicate restricțiile. Răspunsul lui Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății

Comisar european: Uniunea Europeană va încheia contracte pentru vaccinuri doar cu cei care „livrează la momentul prevăzut”

La Iași mai sunt disponibile doar câteva locuri la ATI pentru pacienții cu COVID-19

În momentul de față, la Iași mai sunt disponibile 6 locuri la ATI pentru pacienții cu COVID.

Managerul Spitalului de Neurochirurgie de la Iași spune că aceste 6 locuri urmează să fie ocupate de pacienți care urmează să fie transferați fie de la București, fie din Mureș.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat sâmbătă, o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Iaşi pentru transportul, în regim de urgenţă, a patru pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, aflaţi în stare gravă.

2.265 de noi cazuri de COVID-19 în România

Până pe 18 aprilie 2021, în România au fost confirmate 1.029.304 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.  În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.265 cazuri noi de COVID-19, fiind efectuate 13.677 de teste RT-PCR și 5.742 de teste rapide antigenice. Numărul deceselor crește. 1.475  de pacienți sunt internați la Terapie Intensivă.

Până vineri, în România au fost confirmate 1.029.304 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 940.792  de pacienți au fost declarați vindecați.

Alte 160 de persoane au murit din cauza Covid-19, în creștere față de situația anunțată sâmbătă, când au fost raportate 135 decese. Până astăzi 26.232, de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Read More

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google

Leave A Reply