• Home
  • Blog
  • Building
  • Descoperire neasteptata pe coasta Madagascarului: pestele cu “patru picioare”, disparut in urma cu 83 de ani VIDEO

Descoperire neasteptata pe coasta Madagascarului: pestele cu “patru picioare”, disparut in urma cu 83 de ani VIDEO

O populatie de pesti foarte ciudati cu “patru picioare”, care traieste de 420 de milioane de ani pe Pamant, si despre care se credea ca a disparut de peste 80 de ani, a fost observata in largul coastelor Madagascarului.Pestii ososi din specia Coelacanth (Latimeria chalumnae) pot atinge lungimea de 2 metri, greutatea de 90 de kilograme si varsta de aproximativ 50 de ani. Ei au fost descoperiti recent in apele Oceanului Indian, langa cea mai mare a doua insula din lume, potrivit Daily Mail.

Aceste “fosile vii”, care sunt anterioare dinozaurilor, sunt considerate niste specii pe cale de disparitie. Pestii au in total opt aripioare, iar patru dintre ele actioneaza ca niste membre.

Un studiu recent publicat in Africa de Sud, constata ca vanatoarea de rechini din Madagascar si din alte tari din vestul Oceanului Indian, a avut un impact negativ si asupra populatiei de pesti din specia Coelacanth.

Plasele avansate ale pescarilor pot ajunge la mari adancimi, intre 100 si 300 de metri, acolo unde inoata aceste animale marine.

Calamar gigantic filmat pentru prima data in Statele Unite

“Este posibil ca peste 100 de pesti Ceolacanth sa fi fost prinsi in largul coastelor Madagascarului, in ultimele decenii.

Cand am analizat acest lucru, am fost uimiti de aceste cifre, chiar daca nu a existat niciun proces proactiv de monitorizare a acestei specii”, a declarat Andrew Cooke, autorul principal al studiului si director al RESOLVE Sarl din cadrul Universitatii Cambridge, din Marea Britanie.

Cel mai mare aisberg din lume s-a rupt de Antarctica

Read More

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google

Leave A Reply