• Home
  • Blog
  • Building
  • Când ar putea fi ridicate restricțiile. Răspunsul lui Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății

Când ar putea fi ridicate restricțiile. Răspunsul lui Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu este de părere că restricțiile ar putea fi ridicate începând cu 1 iunie, fapt care ar reprezenta „încă un pas mai aproape de o viaţă normală pe care o aşteptăm cu toţii, de foarte mult timp”.

Prim-ministrul Florin Cîțu, din funcția de ministru interimar al Sănătății, i-a delegat secretarul de stat majoritatea atribuțiilor. din această postură, Andrei Baciu susține că relaxarea restricțiile este posibilă peste aproximativ o lună și jumătate, pe 1 iunie.

Andrei Baciu: Au fost identificate foarte repede câteva paturi ATI suplimentare

Într-un interviu pentru Antena 3, Andrei Baciu a susținut au fost identificate noi paturi la Terapie Intensivă iar alte câteva zeci urmează să fie operaționalizate. Totodată, a subliniat trendul infectărilor s-a stabilizat.

„Este esenţial să le putem oferi tuturor pacienţilor din România, serviciile medicale de care au nevoie, pentru că vedem că acest virus are un impact extraordinar de mare şi practic, nu cruţă pe nimeni. Veşti bune ca urmare a acestor demersuri sunt că, totuşi, au fost identificate foarte repede câteva paturi suplimentare. În 2-3 zile au fost identificate şi operaţionalizate deja 12 paturi. Alte 73 de paturi au fost identificate şi se caută soluţii asfel încât să fie operaţionalizate cât mai repede şi toate aceste lucruri, la pachet cu ritmul accelerat cu care se desfăşoară vaccinarea”, a declarat secretarul de stat.

Comisar european: Uniunea Europeană va încheia contracte pentru vaccinuri doar cu cei care „livrează la momentul prevăzut”

Secretarul de stat Andrei Baciu anunță: Vom operaționaliza încă 73 de paturi ATI

Când ar putea fi ridicate restricțiile

„Practic, dau un trend care s-a stabilizat. Aproape că intră pe o fază descendentă, ceea ce este îmbucurător, pentru că uşor-uşor, putem să ne apropiem de orizontul pe care domnul premier l-a dat, 1 iunie, când putem să ne gândim la o ridicare a măsurilor şi la încă un pas mai aproape de o viaţă normală pe care o aşteptăm cu toţii, de foarte mult timp”, a anunţat Andrei Baciu.

Premeirul Florin Cîțu anunța pe 5 aprilie că va fi constituit un comitet interministerial „care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României”.

Read More

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google

1 Comment

  • anonymous

    April 18, 2021 - 8:06 pm

    Când ar putea fi ridicate restricțiile. Răspunsul lui Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății

Leave A Reply