• Home
  • Blog
  • Building
  • AstraZeneca ar putea produce un vaccin împotriva variantei sud-africane a SARS-CoV-2 până la finalul anului

AstraZeneca ar putea produce un vaccin împotriva variantei sud-africane a SARS-CoV-2 până la finalul anului

Compania AstraZeneca ar urma să lanseze, până la finalul acestui an, o versiune modificată a vaccinului său împotriva COVID-19, pentru a preveni varianta de SARS-CoV-2 descoperită pentru prima dată în Africa de Sud.

Sarah Walters, managerul filialei austriece a AstraZeneca, a declarat că studiile care arătau că vaccinul produs de companie este mai puțin eficient împotriva variantei sud-africane erau „prea mici pentru a trage concluzii finale”, informează MEDIAFAX.

„Între timp, AstraZeneca şi Universitatea Oxford au început modificări ale vaccinului pentru varianta sud-africană şi ne aşteptăm să fie gata până la sfârşitul anului”, a declarat Walters.

Compania promite că își va onora angajamentele către Uniunea Europeană

Totodată, oficialul a adăugat că AstraZeneca își va îndeplini angajamentul de a livra dozele promise către statele membre ale Uniunii Europene, în pofida apariției unor întârzieri repetate până în prezent.

Când ar putea fi ridicate restricțiile. Răspunsul lui Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății

Comisar european: Uniunea Europeană va încheia contracte pentru vaccinuri doar cu cei care „livrează la momentul prevăzut”

„Suntem încrezători că ne vom îndeplini angajamentul de a livra 300 de milioane de doze Uniunii Europene în acest an”, a adăugat aceasta.

O nouă tranșă de vaccin AstraZeneca ajunge duminică în România

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunță că o nouă tranșă de vaccin Vaxzevria, dezvoltat de AstraZeneca, sosește duminică, 18 aprilie, în România.

Cele 139.200 doze vaccin Vaxzevria vor ajunge duminică, 18 aprilie, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, informează sursa citată. Transportul acestora este asigurat de firma producătoare, dozele de vaccin fiind aduse în București pe cale terestră.

În România au ajuns până în prezentt 1.378.000 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, din acestea fiind folosite începând cu data de 15 februarie, 449.611.

De asemenea, până în prezent 409.792 de persoane au fost imunizate în țara noastră cu vaccinul dezvoltat de AstraZeneca. În total au fost raportate 5.724 de reacții adverse de către persoanele imunizate cu acest ser.

Autoritățile din România au anunțat recent faptul că vaccinarea cu serul dezvoltat de AstraZeneca se poate face fără programare. Demersul acestora a venit în contextul în care peste 200.000 de români își anulaseră programarea la vaccinare pe fondul controverselor privind efectele adverse, respectiv trombozele.

Read More

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google

1 Comment

  • anonymous

    April 19, 2021 - 1:29 pm

    Taiwan train crash: 51 dead after train hits truck that slid onto tracks

Leave A Reply