• Home
  • Blog
  • Building
  • Arborele de pepeni din Dăbuleni, desemnat şi anul acesta cel mai periculos pom din ţară

Arborele de pepeni din Dăbuleni, desemnat şi anul acesta cel mai periculos pom din ţară

Clasamentul publicat de revista National Geographic România nu oferă surprize față de cel de anul trecut. Câteva modificări minore la finalul clasamentului, dar în vârf situația este aceeași, cel mai periculos arbore rămâne pomul de pepeni de Dăbuleni.

„Ca să înțelegem cu adevărat amploarea pericolului e suficient să recurgem la cifrele seci. În România mor mai mulți oameni de la pepeni decât de la mușcături de crocodil sau rechin adunate. Anual zeci de oameni mor după ce-i lovește un pepene în cap în timpul verii”, spune biologul Decebal Popescu, de la Institutul Național pentru Studierea Pepenilor (INSP).

Victimele ar fi mult mai puține dacă oamenii ar asculta de specialiștii și de paznicii de la livezile de pepeni care de fiecare dată când e sezonul avertizează să nu mai umble lumea în crâng. Din păcate, acesta coincide cu vara, când îndrăgostiții își duc iubirile la umbra unui copac unde le susură vorbe de amor și le sărut chipul mângâiat de razele soarelui, până le cade un pepene în cap.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Read More

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google

Leave A Reply