• Home
  • Blog
  • Building
  • Как да организираме гардероба си в няколко лесни стъпки?

Как да организираме гардероба си в няколко лесни стъпки?

Нека не се лъжем – на повечето хора гардеробът им е пълен хаос. Чорапи, ризи, бельо, панталони – циркът е пълен. В тази статия ще видим няколко лесни начина, по които да организирате гардероба си. Ето кои са те: 

1) Имайте правилната нагласа

Това да сложите ред в гардероба си е част от това да сложите ред в живота си. Ако пък ви липсва второто, то може да приемете подреждането на гардероба като символична първа стъпка. Важно е да изградите рутина да прибирате дрехите по правилния начин след като ги изперете, например. Перфектна идея е да ги изперете, да изсъхнат, след това да ги приберете. 

2) Сортирайте зимните от летните дрехи

Прегледайте всяка една дреха една по една и решете дали е по-скоро пролетно / лятно или есенно / зимно. Когато се съмнявате, помислете за текущия сезон. Не се притеснявайте какво да запазите или не – все още не се отърваваме от нищо, така че засега всичко остава.

3) Вижте какво носите и какво – не

Сега седнете пред елементите есен / зима и отново прегледайте всяка дреха, една по една. Запитайте се дали изобщо сте го носили през миналия сезон. Ако отговорът е „да“, тогава той отива в зона за следващата есен. Ако отговорът е „не“, тогава помислете дълго и добре защо го имате и дали можете да се справите с това да се отървете. Добре е да запазите нещата, просто се уверете, че имате основателна причина.

4) Ползвайте нещата за текущия сезон

Приберете дрехите, които не са за сезона, който е в момента. Например, през лятото всички дебели пуловери е логично да изчезнат от гардероба, в който слагате дрехите, от които избирате ежедневното си облекло. Подходящо място може да бъде под спалнята или в някой скрин. 

5) Селекция за текущия сезон

Ако закачате нещата обратно в гардероба си, направете „трик за обратна закачалка“. Тук закачате всичко назад. След това, когато го носите, закачете го правилно. Ако правите това в чекмеджета, сложете всеки елемент сгънат по различен начин, отколкото обикновено. След като го носите, върнете го по обичайния начин. В рамките на месец или два от използването на тази система ще видите какво не носите и можете да решите дали си струва да запазите. Отново спестете време, спестете пари.

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 начина как да направим работното място по-приятно

7 начина да охладите себе си и дома си, които са екологични и спестяващи енергия

Най-добрата домашна маска за намаляване на бръчките

Ето защо трябва да ядете повече плодове

Спете добре с тези прости трикове

НЕ казвайте тези 5 фрази на мъжа, за да НЕ провалите брака си

Read More

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google

Leave A Reply